Jangkaan bersalin 29.7.24

Hi mummys to be, hari ni sy usia kandungan dah 6 minggu, jom share simptom2 yg mummy2 rasa skg nie. Saja nak baca pengalaman mummy2 yg lain. Sy skg masih bertarung dgn kerap kencing, morning sickness & sakit breast. Semoga dipermudahkan jorney kita. 🩷

20 Balas

8w5d alahan alhamdulillah so far xde.. semua boleh makan, boleh bau. mual² tu ada bila perut kosong ... dok xdok uweek. tp xkuar pape 😂. angin banyakkk dlm badan. rasa bloated. pastu kerap kencing 🥹 cepat lapar.. sentiasa lapar 😂 sblm2 ni sakit breast.. tp skrg dh beransur hilang. dh xde sakit.. baru scan td. nampak baby alhamdulillah sihat, jantung kuat dan dok melambai² 🤲🤲 semoga sihat sempurna sehingga dilahirkan..aamiin. semoga mommies semua kuat jgk yea. ♥️

8mo ago

@tanpa nama - InshaaAllah ada tu.. keep +ve yea ❤️

saya skrg dah 6w 6d, dan kalau ikutkan saya due 24/7 so far, masuk je 6w terus loya dan muntah2. masa 5w, perut angin je. skrg waktu saya takde mood nak bangun pagi dan nak tidur malam. time tulah perut tak selesa. tapi Alhamdulillah makan masih lalu walaupun makan sikit je dah kenyang 😅

8mo ago

Ouh samalah saya pun nak pegi 8w, semoga dipermudahkan 🤲🏻

Saya pula 5 minggu 6 hari, tak sabar nak scan next 2 week. Bersyukur tiada alahan, berselera je makan haha, cuma breast sensitive & membesar, kerap kencing, tidur tak berapa selesa & sakit belakang. Apapun still enjoy dgn journey tersebut. Stay strong mummiesss & take care. ☺️

Normal ke 8weeks masih blom nmpk sngt kntung n bby? anak no3 ni ..lain dri lain pulak kli ni ..smlm buat bru nmpk sikit tu pun kecik jee 😌 adakah kandngan tak menjadi mcm tu ye?? tapi saya tak ada keluar darah ..cume cramp manja2 je setiap ptng smpai ke mlm ...buah dada rasa skit n bengkak sngt2😭

8mo ago

sy pun scan masa 8w nampak kantung je sis..doc suruh repeat scan lg 2w..moga2 ada la berita gembira in shaa Allah doa banyak2

Sy jangka due 7/7/24.. Skrg dah 9w2d tp xpg scan lg..sy booking appointment buku pink nurse bg 29/12 ni😅.. Masa 6w tu alahan boleh dikatakn teruk jugak, smpi skrg ni masih lg ada alahan tp xde teruk sgt.. Ada hari2 yg alahan kuat, kdg2 xde.. Harap2 semuanya baik2 saja utk sy dan juga sis🥰

Saya 8 minggu 2 hari. Simptom pregnant kalini mual, muntah sekali sekala, mengantuk, cepat letih, breast sensitif n terasa semakin membesar dan sakit pinggang. Tak lalu makan nasi tp paksa diri utk makan jgk🥲 semoga kita semua selamat sampai melahirkan baby kita, chaiyokkk mommies!❤️✨

my due 27.7.2024.. fisrt bby hari tu 5w da alahan tw.. teruk jgk la.. hehe.. now second bby alhmdulillah blom alahan.. ad mual2 skit2 ja.. mkn xbrpa slera.. puting pun ad gelap and bengkak hehe.. kdg sakit kpla and rasa letih sgt 🥰 still nuervous even 2nd bby

8mo ago

sis dh pegi scan ke?

Semalam pergi scan sebab berak berdarah dan keputihan yang teruk. Skrg tengah tunggu result. Risau lah. Alang alang tu scan baby, alhamdulillah dah ada heartbeat, terharu tengok dia dupdap. Due 29/7

8mo ago

Belum keluar result lagi. Doc kasi ubat cair berak, kuat rahim dan antibiotik. Lepastu suruh bertangkas. Skrg baru 6w

Saya alahan on off. Haritu je rasa mual loya pastu skrg dah takda. Risau pulak 🥲 so far puting rasa ngilu, sembelit, kerap kencing & cramp manja2 gitu

8mo ago

kita sama.. sy due 12/7.

Morning sickness Breast pain Nausea Vomitting Tk lalu makan nasi Melayang Alaaaa semuala hm hm nak menangis rasa tpi kwne kuat juga🥹☺️

8mo ago

Kuatkan semangat walau pinggang pun rasa nak patah duduk kerja sepanjang hari. hahaha. Enjoy the process walau nak nangis. 😂