berat badan

hi mummy2 , sy ada soalan , normal ke berat bdn dari trims 1 38kg . trims 2 pun 38kg . tapi stkt ni bila scan hritu baby aktif sihat alhamdulillah . cuma risau dkt berat bdn .#bantusharing

1 Balas

Masa trimister 1 kurang selera makan ea? kalau camtu normal. Mcm saya, 3 bulan turun 3kg dan hb rendah, kena buat ujian darah utk thyroid dan hb details. Alhamdulillah result tiada thyroid dan ada mild anemia. Masa trimister ke2 dah ada selera makan, berat naik sikit2. Itupun saya diet iron rich dgn no sugar less carbohidrat diet sbb ada GDM. Hehe.. so, kategori ibu hamil slim. 😅