First solid food for baby

Mummy2, share lah pengalaman perkenalkan makanan apa untuk baby yang first time nak makan.. ? Masa umur baby berapa bulan start bagi makan, masa mula-mula tu berapa kerap dan berapa banyak baby kena makan. Saya first time bagi baby makan masa umurnya 5bulan 26hari (last week)..start dengan puri lobak, I hope I did it right. Looking forward to try another recipe. ?

10 Balas

Anak saya start makan betul-betul umur dia gebap 6 bulan. Makan puri lobak juga tp masa tu xtau lg, rupanya bubur nasi adalah makanan terbaik sbg makanan pertama bayi...

5y ago

Baby saya suka brown rice.. nasi kosong biasa dia sembelit pula 😅 Tq for your sharing sis..