bergosok ketika berpantang perlukah?

Mummy2 semua...saya ingin bertanya selepas bersalin perlu ke kita bergosok?sama ada bergosok selepas bersalin atau selepas abis pantang?

15 Balas

Gosok apa sis? Kalau gosok baju boleh je. Maaf ye, soalan kurang jelas 🤭. Kalau berurut, boleh masa pregnant dan lepas bersalin. Tapi masa mengandung, perlu lebih berhati2 https://my.theasianparent.com/berurut-semasa-hamil-selamat-atau-tidak

Mcm saya bsalin czer ada berurut lepas seminggu bsalin. Tp xusik la kwsn luka tu. Mmg perlu sgt2 berurut tu, lg2 czer mmg cepat masuk angin. Sgt xselesa klo perut berangin sbb lain mcm sakit dia.

Maaf terkeluar bahase kampung pulak.ahaha..maksod bergosok tu berurut...soalan saya kita perlu berurut selepas pantang 44 hari atau dalam pantang?...maaf ye smua

Perlu kot.. bg badan selesa.. buang angin dalam badan.. badan lebih bertenaga gitu.. sy bergosok 3 hr pas selesaikan kuning anak.. pas 2 mnggu dlm pantang.. 💪💪

Maaf sis tumpang tnye..Brgosok tu apa ea sis?? Sy tahu berurut je..😅

Mksd sis "bergosok" tu ape ye

Apa yang digosok kan tu? 😂

.. mgkin berurut tu kann..

Maksud sis mengurut ke ...

Soalan tergantung lah sis