PENGALAMAN BERSALIN

Hi mummy² semua. Cuba share sedikit pengalaman bersalin macam mana? Saya baru 22minggu 5 hari tapi takut nyaa nak bersalinn nantii ?

2 Balas

Saya bersalin on 38 week 2 days, saya bersalin hari ahad, sebelum tu dah rasa dah contraction palsu tapi hari sabtu tu saja ajak kakak kakak saya berjalan pusing ikea 🤣 Malam tu balik pukul 12 dan pukul 1 dah rasa contraction tapi boleh tahan lagi dan boleh tidur. Lepas subuh bertambah sakit dan kerap pula contraction tapi tahan lagi dengan tidur. Pukul 11 pagi baru cakap dengan akak dah rasa contraction dan akak suruh mandi dan kemas barang. Makan dulu, pukul 2 baru sampai hospital dan check jantung baby semua. Pukul 4 check bukaan dan pukul 5 dah masuk labour room. Pukul 6 pecahkan air ketuban, dorg bagi ubat tahan sakit lepastu sempat tidur sampai pukul 9:30 tu terus bangun nak beranak dah. Time tu kepala baby dah keluar 😆

5y ago

sis nak tanya, contraction palsu dlm brp lama tempoh? seminggu @ kejap je contoh mcm 3hari?

Jangan takut. Just go with the flow. Banyakkan berdoa dan zikir.. insyaAllah semua dipermudahkan.