Ubat

Hi mummy² .. Saya nk tnya klau demam bole mkn ubt paracetamol tu. . Sakit sngt bdn.. Lenguh² #2monts #first baby

8 Balas

Sy padnen 35w bru ni dmam tonsil skli....dokte bg ubat antibiotik skli ubat dmam thn skit uphamol dos 500g....tp yg pnting runuk dokte dlu....xblh suka2 mkn...ubat seseme alergik pn dokte bg loratadin je...

Panadol biasa/paracetamol je boleh sis. Selain dari tu kena refer doc. Banyakkan jugak minum susu.

Ada doktor pesan masa saya discaj warded baru ni jika demam g hospital. So better refer doc sis

Hye mommy..bole. .tp yg 500mg shja. .so 2 bji 1000mg..xbole mlebhi 1000mg ye 🤗😊

Panadol biasa boleh makan tp sebijik je. Jika berlarutan jugak better refer doc.

klu demam kna jumpa doc.. demam utk ibu mgandung ad risiko dia

Panadol biasa boleh..klau belarutan sila jmpa doc

Not unless its prescribed by ur doctoe