kembung

hi mummy2.. nk tanya.. anak saya br 2bulan fully fm dutch baby.. berak sehari sekali.. taik pun elok.. cuma sekarang ni dia byk meragam sbb x boleh kentut.. bila nk kentut tak lepas dia akan meragam smpai tidur pun terganggu.. ada apa2 tips tak utk baby senang kentut? dan nk tanya ada kaitan juga ker dgn susu yg d minum?

28 Balas

lps susukan bby, kena rajin burp kan dia..utk atasi mslh baby kembung, sy guna minyak yu yi je utk anak.. alhamdulillah anak xpernah de mslh perut kembung

Setiap kali minum susu kalau dia sendawa oke dah sis. Janji keluar angin, tak kisahlah ikut atas ke bawah. Selalu urutkan betis dia, sapu minyak.

Saya sapu minyak telon kat badan baby lepas mandi pagi dan petang.. utk baby saya cream herbal tropika tu buat kulit baby merah2 sikit

Baby sy pn mnum fm juga, Lepas susu sendawakan dia.. Lepas mandi rajin2 massage dia, angkat kaki mcm kayuh basikal tu..

Sapu minyak yu yee insyaallah berkesan tapi jangan banyak sikit jak...sebab pedas tapi confirm lah keluar angin baby

Anak saya kalau massage dgn minyak yu yi sikit terus kentut

Bagi minum gripe water, pastu sapu minyak yu yee cap limau.

Cuba sis minyak kt betis bby.. Inshaallah bby akn kentut

Lps minum dlm 5 ke 10 minit urut2 badan bby smpi sedawa

Sapu yuyee Memang elok sgt.. Kentut pun banyak