alahan

Mummy2 , masa pregnant blh tahu ke jantina baby girl ke boy dari alahan kita ? Blh cerita tak mummy yg ada anak girl alahan dia macam mane ? ?

8 Balas

Tak pasti boleh tahu jantina melalui alahan ke x sbb anak bru 1 girl🤭 alhamdulillah, rsny alahan sy xtruk sgt.. morning n night sickness ada tp msih trkwl smpi 3bln.. lps tu ok ckit, jrg2 blku cuma tekak trasa blendir.. mgkn byk air liur yg dirembes smpikn xselesa..itupn smpi 5 6bln bru rs spnuhny ok .. pstu tgk pd mknn yg dimakan gak. Sy xley mkn mknn seafood time tu smpi abes bsalin😭

saya tkda alahan. baby girl. tapi segala keinginan pemakanan semua berbeza dari apa yg orang kata. mcm kalau baby girl, suka makanan manis². tapi saya suka pedas² ( itu petanda baby boy) takpa sis, sabar ya. nanti dah details scan.. boleh tahu jantina.

4y ago

Kalau suka pedas boleh jd baby girl ke mommy?

Entah laa.. sy anak 1st girl alahan teruk.. now 2nd tak tau lagi girl ke boy tapi alahan sama jugak teruk.. tak boleh masuk dapur dan tak larat bangun pagi.. bangun je sakit kepala dan muntah2.. petang dan malam je elok sikit..

Doktor cakap alahan ni bergantung pada zat badan kita, kalau ok zatnya ok la takde alahan sgt . saya anak 4 org girl , semua lain2 alahan dan yg 1 dan 2 xde alahan . ke 3 dan 4 alahan teruk .

Mm...rasanya x boleh kot sis sebab me & sis in law serentak mengandung anak perempuan tapi sis in law saya takda alahan langsung,saya pula alahan teruk.😅

Sy preg yg sulong girl xda lngsu alahan, alhamdullillah, yg no dua ni pom insyallah boy 18week pom lngsu xda alahan, cuma kuat mkn jer dri yg sulong..

Anak 1st alahan teruk baby boy Anak 2nd tak ada alahan langsung baby boy juga 😅

sy xdak alahan baby boy 😂