Pregnancy test

Hi mummy, waktu bila yg sesuai utk jumpa doctor bila dapat tahu pregnant? Dah check guna ckear digital bagitahu pregnant 2-3 weeks 🫶🏻

3 Balas

sy kan lepas tahu pregnant 2-3 w terus g swasta. lepastu doc suruh balik sbb tak boleh scan lg. dia suh dtg 6 weeks after. tp, in week 5 camtu sy gastrik 3 hari then g kk, doc kira² sy sebenarnya dh 6w pregnant so terus scan and nampak kantung. lg 2 weeks wajib dtg lg utk scan doc kata. kiranya.. w6 dh boleh la dtg nt nampak kantung. w8 nmpk janin + heartbeat pulak. omaigad tasabarnya 😆😆 emm tp maybe lain org lain kot pembesaran janin tu

2y ago

aamiin. tq awak.. hopefully next appointment blh nmpk dia dlm tu. ☺️

kalau awak nak nampak kantung , janin & heart beat awak boleh pergi klinik swasta masa 8weeks keatas baru boleh nampak semua . kalau pergi awal awal nampak kantung je nanti . btw , congrats awak !

2y ago

sama sama hehehe

biasa 12 minggu dah boleh dah

2y ago

Alright, terima kasih awak 🫶🏻