First scan utk Confirm Pregnan

Hye momies, nak tanya week ke berapa ya yg terbaik utk kite scan pengesahan yg kita pregnant .. saye kurang tahu sbb first time pregnant .. dah buat test digital 2-3 (lebih kurang 1 bulan lebih ikut bacaan dri tarikh first last period) .. cuma tak tau bila waktu yg tepat utk scan pengesahan pregnan

First scan utk Confirm Pregnan
2 Balas

kalau kiraan dh 4-5weeks tu boleh je ke klinik utk pengesahan prgnncy. cuma kalau scan nmpk kantung je kot. nnt doc suruh dtg lg week 7-8 utk cek jantung baby.

3mo ago

owhh so better pergi 7-8 week later ye .. tq ye ☺️

saya scan waktu 4-5weeks, tapi tak nampak apa2 pagi kantung kecik je nampak hehe boleh je pergi awal utk confirm pregnancy dgn clinic..

3mo ago

kalau pergi lambat sikit week ke 7-8 boleh je kan .. btw tq info ya ☺️