Ikan yang tak boleh dimakan

Hi mummy, tahu soalan ni akan nampak pelik tapi saya baru terbaca yang pregnant mommy tak boleh makan ikan keli kan sebab kandungan merkuri yang tinggi? Saya baru makan tadi tak banyak, tapi ikan keli tu masak lemak, so kuah tu saya banyak hirup and now usia kandungan 7w. Should be nothing to worry too much kan? 😔

1 Balas

Ikan keli lah ok. Tengok ni: https://theasianparent.page.link/UNHZqAPM4JYXYjjv5 Makan banyak tu berapa ekor? Ke banyak hirup kuah je?

1y ago

Terima kasih atas info ❤️ Baiklah