berpatang 38 hari

hi mummy sy nk tanye nurse dh suruh sy racang kehamilan sy bersalin czer.. pilihan sy amek pil peracang ubat noriday...tp sy blm stat amek ubt ag...masalahnye suami sy xbg sy mkn ubt tkt berat bdn naik... suami sy nk racang pakai condom je...agak2 klu racang pakai condom lekat x ye...tkt juga sbb bersalin czer kena jarak 2tahun bru blh hamil.. ada x ubt racang yg xnaik berat bdn priod pun dtg ok.

7 Balas

sy pun czer.. sy dulu try pil yasmin.. bkesan sis.. tapi xlama hnya sbulan sy pakai.. lepas tu merancang sndiri.. suami faham n sepakat nak tlg.. bila bsama tu suami buang luar.. yg penting kitaran haid tu kena peka la.. alhamdulillah skrg pregy anak kdua.. anak prtama skrg 2 tahun 7 bulan.. pgalaman kaka sy dulu ambik inject separuh badan xleh gerak.. punggung slalu sakit.. sbab tu xberani ambik inject.. period pun xteratur.. tapi lain org lain kesan nya..

Sy rancang sendiri, buang luar je.. alhamdulillah, 2 tahun tak de pape, tp mmg merancang pon, tggu ank 1st 2 tahun, baru bg adik.. alhamdulillah..guna skali period calender

4y ago

Tak, sy buang luar maksudnya, mcm kalau suami nk keluarkan air dia, terus cabut dan buang kat kain khas yg sediakan.. sbb lelaki dia boleh rasa bile air dia nak keluar..ni suami sy ckp la.. alhamdulillah, mmg nk jarakkan 2 tahun..so far alhamdulillah menjadi..😊

Saya pakai iucd. Alhamdulillah selamat. Anak dh masuk 4 tahun baru mengandung yg kedua.

Sy makan yasmin. Badan ok...xnaik. period pon ok. Xkacau...tp yasmin kena beli sendri.

Better ambil injection je puan... Kalau pakai stokin ni kadang2 terbabas juga 😅

Adik ipar saya ceaser anak bru 8 bulan dah mengadung

implant sis