hai momy betul ke jus jeli gamat boleh sembuh kan lepas czer?

mak saya suruh sy mnum jus jeli gamat tapi saya was2 nak mnum yelah takut jadi apa2 kat luka czer.. biasalah mak2 kita kalau dgr kawan dia ke apa mesti dia pecaya dan dgr betul2 yelah dia risau tngok sy czer sakit susah jalan.. smpai dia surug suami sy beli tapi sy tak suruh beli kan sbb mmg srs risau😭😭😭😭😭... #firstmom

1 Balas

xperlu sis. jaga czer ni sng je. luka make sure kering sentiasa, makan ubat yg hospital bagi jgn miss. bersihkan luka dgn alcohol swab setiap hari. belajar cara bangun dri baring. kena kerap berjalan. jgn terbaring je. boleh mkn buah tinggi vit c dgn makanan tinggi protein. betul cara jaga 1w+ je dh sembuh xda rasa sakit.

11mo ago

okay sis tq info🥰 tulah risau jgk kalau mnum air yg tk tntu ni kan