Barang baby

Hi mummy semua nak tanya barang pertama biasanya seawal berapa bulan mummy beli untuk baby ya .. and apa brg pertama selain dri baju and kelengkapan lain?

5 Balas

sy start 12w dh beli sikit2...sebab jenis tak mampu nk beli sekali letop..sy akan start dgn baju , beli baju yg warna natural dua2 jantina boleh pakai...sebab 12w kan xtau jantina lagi..nanti dh scan 18w ke 20w n tau baby apa baru boleh cari warna yg sesuai..mcm skang sy tgh preggy no4..sy dh 12w , beli dh carseat carrier sebab sy guna potongan mycrs tu..so settle dh bab tu..pampers pun beli 1 pack besar size NB..baju dlm next week nk pegi2 tgk beli sepasang dua dulu...tiap2 bulan nnti sy tambah2 baju sepasang dua n beli brg2 lain supaya nnti bila dh 32w dh lega complete semua dah. jarak dgn anak no3 , 5 tahun banyak brg2 baby n baju baby dh derma n bg ke org...mmg kena beli baru semua..