BABY AND MUMMY SHOPPING

hi, saya first time mum. skrg baru 9 weeks 3 days, cuma nak tahu bila waktu yang sesuai untuk shopping barang baby ya? and untuk mummy bila waktu yang sesuai untuk beli baju maternity? thank you semua

6 Balas

klau maternity blh beli bile baju y biasa d pakai dah terasa ketat.klau sy lbh suka cari baju besar2 wlau x peknen..mcm blouse besar jd Jimat dah kt situ😁.mcm barang bb..blh dah simpan duit sikit2..bile dah masuk 6 bln blh beli.atas org jgklh.sbb sy mmg x suke beli bile dah nk sarat..sbb letih.N sy bile dah 28week mmg Jenis kena standby sume.. bersalin 36week tu 4 org

skrg ni survey barang2 dulu, sebab barang2 baby ni agak mahal. nanti dah 5 bulan, boleh start beli barang sikit2. kalau sy masa pregnant tak beli baju maternity sebab baju yg ada semua masih muat sampai 9 bulan. sy just beli seluar maternity je since pregnant 2 bulan sebab seluar biasa dah tak muat.

tiap bulan beli sikit2 ... jangan terus beli banyak nanti lari bajet .. its okay nak beli awal .. janji boleh manage kewangan kita .. kalau awak takde masalah kewangan its ok nak beli lewat .. n untuk mummy bila awak rasa perut dah naik sikit dah boleh start beli ..

sy beli masa dh trimester 2 xpun masa dh tau gender 20w start beli sikit2 .

Sama la kita. 9 weeks 3 days 🥹🥹🥰