Cirit birit lepas minum normal fm

Hello mummy semua. Ada Sapa pernah experience anak tiba2 cirit birit tanpa muntah and demam. Ada ke klinik then suspected jangkitan virus. Doc bg tukar susu lactose free sementara nak lega. After lega Ada bg minum susu sebelumnya (s26 gold)balik. Tp dlm masa sehari jd cirit balik. Bukan first time Tp dah second time. Bila tukar susu lactose free mcm similac, xcirit. Just confuse, anak Sy tiba2 jadi lactose intolerance? Dia memang fm sejak lahir. Adakah lactose intolerant akan selama ya? Or any experience and advise, pls help me.

1 Balas

After consulting doctor again (every weeks 🫣). She actually having post gastroenteritis lactose intolerance. She need on lactose free milk for fews week. And slowly switch to lactose milk as scheduled by doctor.