MINGGU 39 , 2 HARI - SEMBELIT

Hi mummy sekalian.. Nak tanye,adakah normal makin dekat nk due nie, makin susah nk berak?? Sembelit smpaikan 1 hri tak berak pun ada 😣 Mkn buah oren, jus oren yg masam² pun still jgk susah nk membuang. Ada sesiapa yg senasib mcm saye ke?? Boleh thu tak knp?? Sbb first mummy / first baby.. Semoga dpt membantu.. Terima kasih

3 Balas

sy 38week smpi 4 Hari Tak membuang sy mintak ubat sembelit dekat doc..lepas tu ada la buang hari2 tp Tak banyak..semua buah mkn mcm2 dah, yogurt,air yogurt pun minum tp tetap sama kne minum ubat sembelit jgk Bru hari2 buang..air pun minum byk

alamak, sy pulak memang sejenis berak seminggu sekali 😅 sblm pregnant dah sembelit huhu

cuba mkn pepaya sis elakkan mkn buah jambu batu....