Sembelit semasa pregnant

Normal ke sembelit semasa pregnant? Dah 9 week 4 day makin susah nak membuang, perut rasa nk membuang tu ada, tapi susah sangat nk membuang, teran pon dah tak mampu #SeriusTanya 😭

4 Balas

kalau saya sama ada betik atau pisang, mkn tu byk² & minum air 0 byk². kalau x lalu minum air 0, minum air 0 sejuk² 😅 cuma sy x blh mkn tembikai wktu trimester ketiga huhu sy jd mcm asyik membuang, dah mcm cirit-birit pula jdnya, lemah semacam. trauma nak mkn tembikai wktu tu 😅 pdhl wktu awal² mengandung tu paling suka mkn tembikai kuning 😂 happy nampak tembikai kuning tu 😂 atau kalau nak membuang tu, x mampu/x larat teran, cuba hos air tu, halakan air ke d*b*r, biar buat mcm "kena tembak" dgn air tu 😂 kalau sy sembelit mcm tu la sy buat, xlah terlalu meneran sgt.

3mo ago

wc 🤗✨

beli ubat kat farmasi , lactul. untuk ibu pregnant & nyusu. confirm jadi 👍🏻

3mo ago

betul, husband dh beli dh, bila mkn mlm tu esok pagi tu rasa nk cirit teruss, lega rasa 😂

banyak kan makan buah dan sayur. Kalau tak pon cari ubat dekat farmasi

kene mkn sayur or buah.. klau tk mkn dua tu try minum susu full cream suam..