Losyen snow white

Hi mummy! saya nak tanya losyen snow white tu memang menjadi ea untuk baby yang ada ezema? sebab saya dh ke klinik, doc mmg dh cakap anak saya senstitif skin and ada ezema, saya dh try pakai cream yang klinik bg tapi mcm sama juga jadinya. Klau ada yang guna losyen snowwhite tu boleh tak bagitahu saya elok or tak for baby yang senstif skin and ezema?

6 Balas

masa sy jumpa doctor pakar dkt hospital. ada satu mommy ni, dia tengah cerita anak dia ada ezema. dia pakai mcm2 cream tp xmenjadi dan sampailah pengasuh anak dia suggest pakai snow white cream. dia cakap mmg menjadi kulit anak dia baik. lepas baik dia stop pakai dh cream tu. mcm sy haritu baby jadi ruam panas. mmg pakai snow white cream. ruam panas tu sekejap ja hilang☺️

12mo ago

sama2 awak. awak cuba tunggu mommy yg lain respond. mana tahu ada yg baby ada ezema yg pakai snow white cream. semoga dipermudahkan urusan awak yea☺️

anak saya pun eczema, pakai losyen snow white jugak. sekarang dh licin kulit muka dia . dah baik saya stop pakai.

11mo ago

okay Alhamdulillah. cuma kalau mcm cuaca panas naik sikit jee merah

Boleh cuba, memang mostly cakap okay. Cuma saya tak suka bau dia. hahahaha

12mo ago

Yes bau mild soft2 camtu okay la hehehe

Umur berapa awak? Awak guna sabun mandian apa untuk anak?

12mo ago

5 bulan, saya pkai cetaphil

dgn anak sye losyen snow white tu x ssuai..

12mo ago

jd berair.. tyme dlm pantang, leher baby naik ruam2 pas tu mcm ade yg putih2 tu.. letak losyen tu maybe x ssuai jd basah plak.. last2 gne nappy cream je ok..

boleh cuba