Scammer ke ni ?

Mummy pernah tak beli tilam dgn seller ni from ig ?sy mcm dh kena tipu ni .tak response lansung .

Scammer ke ni ?
15 Balas

klu ig mmg boleh kata bnyak scammer laa sbb sy pernah kena dekat 1.5k buat report polis ngan bank pun xde funtion mmg xkan dpt duitnya balik..klu nk beli baik shopee,tiktokshop atau lazada sekurang²nya boleh bg review atau refund blik slgi xtekan pesanan diterima so xde mslah kt situ...

2y ago

btul dlu slalu jgk bli brg kt IG n FB lpas kna tipu RM 750 trus xbli apa² dh kt IG n FB slalu bli kt shopee je or Lazada sbb klau buat report pun mmng xkn dpt blik duit tu

Kalau tak response lepas buat pembayaran. Memang kemungkinan besar kena scam. Kalau dia pun tak papar no ssm pun susah nak percaya. Kalau saya beli kat kedai anakku ke kadang ada promo. Cuba buat report. Tunjuk resit ni semua. Takut yang lain pula terkena

Sis, saya tengok ig dia. Since date yg sis buat payment. Dia dah tak active. Dah tak ada latest posting. Maybe seller sakit ke meninggal atau ape. Cuba try cari alternative lain utk dpt kan contact relative seller tu.

saya pon dh kene juga haritu, beli tilam baby juge..tp nama lain..lupa dh..after transaction a few days later dia block nom sy..bukan rezeki baby😞

tak pernah...tp klo name company bkn scammer..selalu scammer ni xkn gune acc company..dorg gune account persendirian or acc curi

mahalnya ermmm dkt tiktok shop bru rm85 xsilap blh lock time live.. kalu lebih dri sbulan xpost to nipu sngt tu..

saya lebih suka beli dekat kedai langsung lebih pasti sebab sekarang nie scammer banyak kalau di media sosial

Mummy2 kalau tahu tolong inform sy yer 🫶🏼 Ni ig nye . Penat dah kejar die . Tak tahu nk bt apa dh

Dia ada mention pre order tak dkt ig dia? Tapi lama sangat dah tu dpd bulan 5 sampai bulan 8 dah

2y ago

Alamak kalau gitu macam kena scam je. Aduhhh

dari nk kena scam sis baik beli kt shopee jer janji brg dpt duit pun xhilang mcm tu jer..