susu pam

hi mummy's... nak tnya mcm mn nak simpan susu pam.. boleh tahan berapa lama lepas pam klu simpan di luar? baby saya bru 2 bln... lepas minum still tgk baju saya boleh basah... saya x suka simpan dlm peti ais.. x fresh... ada idea lain x

6 Balas

https://my.theasianparent.com/susu-ibu-tahan-berapa-lama/?utm_source=question&utm_medium=recommended Yg dibeku pon tetap ada khasiat sis. InshaAllah. Lagipun tujuan susu dibekukan untuk mengelakkan pembiakan kuman yg memudaratkan bayi. Tapi jangan panaskan atas api dapur terus. Rendam botol tu dalam air yg suam2 je.

Klw setengah kk tu dia ade bg buku kecik ttg penyusuan. Kadang dia stapler dlm buku pink kite tu. Ada sekali cara simpan susu. Cuba sis cek kot ade buku tu boleh refer

Cara penyimpanan susu ibu

Good soalan dan jawapan👍🏼👍🏼

Tq info

3 hari