Cara penyimpanan susu

Saya ada masalah susu sikit. Jd sy nak tanya, kalau kita pam susu dlm 1 tempoh masa tapi x sampai 1oz pun, boleh tak saya campurkan dengan susu yg saya pam lagi selepas 2-4 jam cthnya lpstu simpan dalam peti semula.

1 Balas

boleh campur susu yg dipam dalam masa 24 jam, tapi make sure masa campur tu both batches dalam suhu yg sama. selalu saya buat, simpan berasingan dalam fridge, bila dah lama sikit dedua dah sejuk baru saya campurkan.

3mo ago

ok faham. terima kasih 🤍