How To Deal With Diapers Change When In Public

Hi mummy and daddy sekalian, nak tanya how you all deal with "babies diapers need to change" when in public? Katakan tempat tu tak ada facilities untuk baby. How you all handle it? Thanks.

5 Balas

Saya pergi mana mana akan bawa lapik tukar , wipes dan pampers . Mula mula cari dulu tempat nak baringkan baby yang sesuai . Then lapik dan tukar cepat cepat . Make sure bersih lagi lagi kalau berak , takut kalau lepas tukar tu kita still ada urusan kat luar nanti baby naik ruam pulak sebab kotor

5y ago

Last saya tukar dalam masjid , tak de pilihan dah sebab ruang kat luar semua lantai sejuk . Baby berak , so saya letak je lapik and tukar cepat cepat . Kalau orang nak bebel dan komplen saya tak kisah sebab first saya dah make sure najis baby tak kena pada tempat solat and kedua saya tukar dengan cepat untuk tak menggangu orang yang solat dalam tu last saya kemas balik semua yang saya bawa bersama .

Tukar dlm toilet kat sinki. If takde toilet, Contohnya mcm event kt padang ke, saya pergi tukar dlm kereta. Kalau kereta jauh sgt n pampers dh bocor, terpaksa lah berkorban baju n balik rumah. 😂 Tambah2 baby kecik ni, better bawa baju spare utk baby n mak sekali.

Of course if tempat ada air, would be better kan. Or not change in the car is good asalkan ada wet wipes if takde air. I think ive changed diapers everywhere! haha (my son susah nak dok diam)

Biasa dalam kereta.. that is why kena bawa baby wipes selalu untuk memudahkan kita kalau xde air.. I pakai baby wipes je bila anak msih infant. Yg penting bersihkan thoroughly.

Change it in the car. So you need to buy waterproof changing mat to avoid any unexpected discharge from your baby while changing.