Keputihan

Hi mummies..selamat pagi..nak tnya.. keputihan smasa pregnant mmng normal la kan...tapi sya ada perasan semenjak ni sya ade keputihan yg sdikit hijau..bhya or x yea?? Smlm nak tnya doktor tapi xsempat pla..nak tnya pengalaman mummy2 yg ada mslh mcm sya ni la

5 Balas

sepatutnya masa jumpa doc tu sis bgtahu. sy pun mcm tu doc kata keputihan semasa pregnant antara 2. samada normal atau yg jenis merbahaya utk baby. doc terus ambil sample dari bawah dia masuk dalam vagina sesuatu yg mcm muncung itik dan ambil sample. alhamdulillah sy punya keputihan normal dan tak merbahaya utk baby. tp masuk muncung itik tu sakit sikit 😅

Keputihan time. Time pregnant normal je sis, tapi kalau berbau dan atau warna nya lain. Better sis pergi klinik untuk lebih pasti. Semoga sis dan baby sihat ya

Klu dah berwarna hijau kena jumpa doc dgn segera. Boleh menjejaskan kandungan klu tak dirawat dengan cepat

klau dah tahap warna hijau tu mcm tak normal dah tu..

Refer nurse ya