Baby 2months lebih

Hi mummies2 nak tnya normal ke baby umur 2bln 26 hari dh 3 hari x poo? Baby kerap kentut cuma baby x poo... Any tips utk bgi baby poo... Btw baby bf+susu formula

5 Balas

selagi baby tak meragam tak kembung perut tu masih normal. sebab anak saya pun mcmnie jugak awal bulan haritu. saya risau terus bawak pergi klinik and doktor cakap normal even susu campur. setiap kali lepas mandi rajinkan buat senaman kayuhan basikal and buat tummy time.

Haii sis anak saya full susu formula . Dr kata normal je kalau tak berak dalam beberapa hari . Cuma pastikan kalau berak tu taik dia warna apa dan tak kembung perut . Rajinkan buat kaki ke perut supaya angin keluar

nurse kata normal kalau bf tak poopoo 5hari, kalau campur saya tak pasti. boleh cuba tanya doc or nurse tapi 2bulan baby dah start nak matang usus. normal je tak berak hari2 mcm sebelum2nya

normal, baby sy fully FM.. 2 hari sekali membuang.. tapi kentut2 juga.. kene selalu urut tapak kaki, labuh betis dan perutnya.. sambil selawat.. in shaa allah membuang dan tak kembung

ank sy nak masuk umur 4 buln ni, sehri sekali shj membuang, masa umur 1-2 bulan, smpi 3 empt kali sehari,