baby poo poo

hi.. ada mumy yg blh share pengalaman baby x poo poo dlm 3- 4 hari?? saya tgh mengalami..fully bf.. btw 2nd baby xmasuk 2 bulan lg.. 1st baby pernah jadi skli.. but my 2nd baby dah 2 kali jadi mcm ni..??

2 Balas

Kalau baby fully BF, normal kalau poop 1 minggu sekali seperti baby kita. Sebab BM diserap semua oleh baby. Tak byk sisa yg kena disingkirkan melainkan kencing je. Tapi, selera baby tu akan mempengaruhi berapa kerap dia poop jugak. Minum byk, poop byk dan cepat. Minum cukup je seperti anak kita, poop tiap2 5 hari.

5y ago

Perut dia kembung bila nak poop. Masa tu kena tolong dia massage perut sikit dan mungkin dia akan poop hari ni ataupun keesokan hari.

Sy pernah alami sis.. Don't worry doktor ckp if baby xpoo2 tidak lbh dr 10days it's still normal.. Sis Cuba rendamkan 3-5 biji kismis semalaman then bg baby minum sesudu kecik, anak2 sy nenek sy buat camtu alhamdulillah baby poo2 elok jer pastu.