Baby wipes pilihan Ibu?

Hi mummies, sy ftm ☺️ Sy tgh survey baby wipes utk anak bakal lahir nanti Apakah baby wipes pilihan ibu semua? #bantusharing #firsttimemom #ingintahu

50 Balas

So far sye suka pakai Huggies clean care, BzuBzu yg warna biru, and Hoppi sbb xde fragrance so tk irritate kulit baby and boleh guna untk lap muka baby jugak. Sye tk suka wet tissue yg ade fragrance lagi2 brand fiffy kuat gila fragrance dia and dia berbuih mcm sabun.

1y ago

Sangat setuju! 🙌🏻

sis..beli baby wipes yng fragrance free.... sbb hri tu nurse suruh pack baju baby ke hospital.. siap pesan x payah letak apa2 pewangi /nila..takut baby allergic....beli item baby sy x pilih yng ada fragrance....pureen baby wipes yng fragrance free pun ok...

1y ago

Fiffy pun okay jugak..beli brand yang khas utk baby...... mcm pureen/fiffy/anakku.. beli dlm kuantiti sikit..try dulu... tengok kulit baby sesuai ke x ... kalau sesuai bru beli byk..sama jugak utuk sabun mandi/lotion semua kena try n error..sy beli travel package je dulu..kalau serasi dgn baby bru beli yng besar...kalau wet wipes jenis biasa tu x sesuai utk baby...

Bagi saya la ya sis. Sy beli di kedai eco atau kedai murah yg fragrance free…lembut, strectable, lebih lembap dn tahan xkering. Sy dh pakai huggies, anakku, fiffy, drypers, diapex, applecrumby..smua jenis y bila x ttup rapat akan kering, ada y kasar, x bole strect…bagi saya la…

1y ago

me too..sy beli shopee brand biasa2 ja. yg penting xda apa2 pewangi. sbb dh try anakku, pureen..dedua kering & xda tekstur. nak mengelap tu x best. yg murah jgk basah elok.

So far sy try byk brand.. ikut bajet sis.. jenis applecrumby ni pricey sikit tp terjamin bgus sbb mmg x irritate kulit baby, kalau yg bajet sikit blh pakai pureen sbb xtebal sgt dan xnipis sgt.. apa pun kena try n error sbb ikut atas kulit bayi jgk

Favorite saya Offspring. Agak mahal tapi pakai sehelai dan cukup, berbanding beli yg murah dari ecoshop/ ninso, kena pkai 3-4 helai baru bersih. Huggies & pureen (yg oren) pun bagus. Kena try n error sis, baru dpt jumpa yg mana kesukaan kita.

saya suka pakai brand hoppi/huggies, tu je yg saya suka beli. harga pn ok berpatutan. yg penting takde apa² pewangi n alkohol. hoppi/huggies sy suka sbb dia bkn wipe tissue kosong rata je permukaan kainnya. dia ade texture sket.

saya pakai Huggies clean care ,x de fragrance and tak basah tak kering sgt bagi saya and sesuai utk baby yg sensitif ke ape . for me lah. sbb pki brand lain ada yg too wet too dry and easy tear.

Fiffy... Dari anak first lagi sampai la yg ke3 nie.. Insha'Allah, sedang menanti.. Semoga dipermudahkan urusan persalinan ibu2 semua, Aamiin Yaa Rabbal A'lamiinn

pregnant kali nie beli brg2 dr fiffy.. harga pn mampu milik.. kena jimat2 sbb ada kakak abg yg msih skola.. bln2,3 byk nk pkai duit.. 😁 jimat selagi boleh..

sy try fiffy plak kali nie.. ank sblum nie guna pureen.. fiffy nie harga mampu milik rasa nye.. dia x mahal sgt x murah sgt.. beli time offer lg syok..