Needcalcium

Hi mummies.. Sy 4 months pregnant. I cuba minum susu enfamama. Tapi muntah keluar mcm taufu. 😥 Any advice?

10 Balas

Sy mula2 pregnant selalu muntah lepas minum susu pdhal fresh milk mmg favourite smpai suami beli yg 1liter simpan utk sy sorg je. Tp last2 xminum lgsg susu, sy riso juga calcium xckup, jd sy beli tablet calcium je. Alhamdulillah kaki xsakit sgt lepas tu. Tya doc kt kk pon, dia ckp utk dptkn calcium xsemestinya minum susu, jd dia ckp tablet calcium pon slh 1 solution.

Cuba beli susu yang lain.. Yg low fat. Sebab bukan semua susu ibu. Sesuai dengan kita. Sy minum je susu yg sy boleh minum. Dari tak minum langsung susu.

Saya dgn enfamama xleh go 😂 rasa vanilla kuat betul. Yang ok similac dengan saya. At the same time, kk bagi saya calcium. Mungkin awak boleh minta

sepanjang preggy dulu 3x je kot minum susu tu pun hujung2 sebelum bersalin. makan tablet calcium je..now bby dah 6bulan

Sa dgn enfamama pun x sesuai.. sa tukar anmum tanpa gula tambahan. Anmum coklat pun okay juga

kalau dah try semua susu cakap ngn nurse or Dr. sy on calcium tablet dr KK

cari vitamin calcium kalau xboleh telan susu sis...

4y ago

Btl2..sbb mcm sy telan susu smua dmuntahkn blik,jd doc suh amek vit calsium..kt farmasi pn ada vit kalsium yg mmg dgalakn utk ibu2 mgandung..

sy minum susu dutch lady + 40% protien

Mnum susu hl, atau susu esp shaklee

Cuba ambik anmum or similac