Early pregnancy

Hi mummies, saya nak tanya bila the earliest kita boleh rasa pregnancy symptoms? Saya 5+2weeks pregnant tapi tak ada rasa apa apa alahan lg. Kadang tu takut, overthinking. #ingintahu #pleasehelp

13 Balas

overthinking tu tak elok lah semasa hamil... diri pun tak tenang dan effect pada kandungan. Banyakkan membaca, tonton video hal kehamilan dan penjagaan anak utk lebih bersedia. syukur selalu kerana hamil. ada alahan atau tak redhalah kerana hamil dan sabar menghadapi ujian kehamilan. Tenang . 🥰

Overthinking itu adalah tidak baik untuk puan n kandungan. Buat mcm biasa jer. Alahan tu bergantung pada ibu ,kdg2 ada yg alami masa trimester kedua dan ada yg alami sepanjang waktu hamil. Jd no worries, yg penting makan makanan sihat. Moga dipermudahkan urusan sis.

xsemestinya pregnant kena ada alahan. kalau xde alahan tu, kire syukur la. saya dulu pregnant pun xde alahan/craving dr pregnant sampai la bersalin. mula2 ragu2 juga betul ke pregnant. kemudian saya pergi klinik utk pengesahan doctor

Syukurlah kalau takde alahan pape. Ada atau tak dedua normal je. Kawan saya takde lansung, tapi saya teruk sangat. Both kandungan ok je. So jangan risau kalau takde. Boleh buat sujud syukur 😂 jangan laa rasa camni penaattt

Sy start alahan masa masuk 6 weeks.... Awal tu ingt okay lh tkda alahan... Eh skli 6 weeks trus muntah2 😂 layan sajaa sampai 4 bulan lebih baru okay balik 😆

Sy seawal minggu ke4 dah ada simptom alahan ringan2. Depends pada masing2lah, tak semua sama. Ada yg awal, pertengahan, hujung.

sama macam sy risau sbb tiada alahan apa pun. tapi bila doc cakap normal itu rezeki mengandung tiada alahan

Hi , alhamdullilah. saya dari start pregnant sampai sekarang xde alahan . Sekarang dah 31minggu .

I started 7 weeks plus je. Nausea and tak boleh makan meat i feel like 🤮. Jadi vegetarian pulak

Alhamdulillah dari anak 1st sampai ke4 ni xde alahan... enjoy je...