17 weeks pregnant

Hi mummies, now i craving sangat nak makan samyang ramen spicy noodles tu tapi takut sangat. Patut layan ke tak craving ni 🥺🥺 #1stpreganancy

16 Balas

Sya mula2 tk nk layan craving ni. Tp dh 3 minggu mimpi samyam. Siap tgk youtube samyam review. U know u cannot ignore that kind of craving. Hantuuu oi. Last2 laki bgi beli. I mkn time tgh alahan teruk satu mknn apa tk boleh masuk. Tp meggi samyam boleh plak stay elok dlm perut n tk muntah 😂 pelik la ya rabbi. Husband buat dia kurang kn smbal nye. So tk pedas sgt. Saya mkn smpai separuh mangkuk. Alhamdulillah baby okay ja. Tp apa pun mknn ni ats bdn masing2. Cuba sikit dlu mcm mana. Kalau okay boleh la tu.

3y ago

Boleh je nk mkn. Tp berpada2 gitu la. 🤰 nurse pun tk de halang makan. Lgi2 tgh alahan teruk. Mana yg boleh masuk time tu masuk ja. 3 minggu sementara tnggu samyam mmg hnya boleh mkn biskut n air je. Berat turun 6 kg. Yg lain muntoh. 😂 husband tgk i boleh mkn meggi pun dia nak nanges sbb ada gak mknn i mkn tk muntah balik.

not sure sbb lain orang lain kkuatan dalaman utk sokong baby or bby tu sndrii..saya pn craving dlu,tp saya tda makan sbb yala first kan..takut jdi apa2,sbb kndungan first y perlu dijaga,drpda mnysal kmudian hari..klau rsa nk sngatt,mkn tp jangan too much,yala skdar mmuaskm craving sja..hihi

Kalau ikutkan mmg x agus utk baby. Tp pernah jg sy craving Maggi pedas giler tu. Minta izin dgn suami utk mkn. Walaupun dia kata not good, tp apa bole buat. Last2 kami mkn kongsi. Selebihnye dia habiskan sy cm mkn 2@3 sudu je.

kalau teringin sangat, better sis makan bila kandungan dah masuk trimester 2... janin dah kuat sikit... saya dulu mcm tu juga masuk trimester ke2 baru berani makan. tapi jangan makan banyak sangat ye..

saya pula sejak preggy ni taktahan pedas 😂 dulu kemain, dah pedas, nak pedasssss lagi. husband sy pula yg kuat makan pedas skrg ni 😂 padahal sebelum preggy hubby sy xde laa makan pedas sgt 😬

Sama mcm saya dulu.. Tapi kena tahan hati & nafsu.. Takut effect baby sebab pedas.. Saya bawa org lain makan sama, saya makan dua tiga helai mee jer utk buang rasa mengidam..

saya ad makan magie pedas korean spicy tu .. saya tanya nurse kt KK ,,xde masalah cuma jgn selalu makan .. setakat nk lepas craving tu bole ..

makan je sis.. sy x pantang pun makan 😂 bukan stakat sebgkus, berbgkus bgkus kot.. 😅 tp cover lah balik dgn vitamin ape semua lepas tu

sy pun tringin tp tkt nak mkn...pengaruh tgk cita korea la ni...perati je ramen tu bila lalu kt kdai

boleh je makan utk tunaikn niat craving tu tp berpada pada ye.. jgn laa hbskn sbgks pula 🤪