baby kurang gerak

hi mummies nak tanyalah kan , skrng 37 week baby kurang gerak kalau nak dapat 10 gerakkan tu lambat sgt tak macam selalu , biasa kalau pergi hosp ada kemungkinan tak kena paksa bersalin 🥺

6 Balas

Klu sy kira start jam 8 am, if jam 12 pm tak cukup 5 gerakan sy consider dia kurang gerak. Tp apa kita blh buat sblm pergi hospital, minum air sejuk, makan manis, tepuk2 sikit bg dia bangun or gerak. Jika tak berhasil jgk, terus pergi, jgn tunggu lg

2y ago

10 gerakan sy normal jam 5-6 pm dah complete. Tp ada jgk jam 7 pm baru complete. Start jam 8 am