Rasa tekanan pada bahagian bawah

Hello mummies. Nak tanya, normal ke kalau ada rasa pressure dekat bahagian bawah kalau kita angkat kaki. Contohnya kalau nk pakai seluar ke kan kena angkat kaki, bila angkat tu rasa mcm tekanan sikit area bawah. Normal ke eh? Huhuhu

10 Balas

sekarang nak pakai baju or seluar duduk je...bila perut making mbesar making kbawah kedudukan bayi, so normal lah bila rasa sakit bila angkat kaki, sbb ibu dah ttekan kat bahagian or tempat kdudukan bayi...baik duduk je bila nak pakai seluar, dlm kata lain jgan angkat kaki mlebehi 90 darjah untk kselesaan n supaya x trasa sakit or tekanan kat bahagian bawah

Sama. Sy pun alami benda yang sama sejak 33w now dah 36w. Rasanya sebab baby dah besar & kepala dia mmg dah dekat bawah tapi nk pakai seluar ke semua kena duduk, nak tukar posisi tidur kena slow slow je. Semoga kita bertabah ye🙂

sama laa saya tengah alami sekarang dari 25 weeks skrg dh 32 weeks makin lama makin sakit.. lagi² kalau nk tukar posisi tidur 🤧 Dah tanya nurse diorang cakap tu normal sebab kepala baby dah ada kat bawah

brapa weeks dah? kpala budak dah kt bawah. masa pakai sluar tu jgn dlm keadaan berdiri. pakai sambil duduk. sy pon rasa tekanan area situ. sy nk kalih peluk bantal posisi tido kiri kanan pon kne slow2.

sy start 20w sakit lama kelamaan semakin teruk sakit nya 26w..memang normal sis..dlu anak sy pertama dgn kedua tdk ada sakit langsung..mula ada sakit sdh ne anak no3 sedang hamil no4 sgt sakit..

Berapa weeks dah sis ? Kdg tu anggota badan baby samada kaki dia menekan bawah tu atau kepala berada dibawah . Sis boleh rasa beza benjolan atau timbul situ . Normal saja .

sama la. sy pun alami benda yg sma, nk melangkah tu area selangkangn sy sakit aw 😅nk angkat my baby yg 8kg ni pun xlarat sy bru 20week.

Normal awak. Saya sepanjang mengandung mmg sakit di bhg bawah. Bila check dr, dorang kata normal. Semoga sis kuat ye😊 u can do it 💪🏻

saya pun tengah mengalami perkara yang sama..bila nk pakai sluar ke apa..atau nak tukar posisi tidur mengiring..mmg terasa sakit

pakai seluar kena duduk sis.