Sakit pinggang

Hai ibu ibu, sy pregnant 26w . Sorry nak tanya normal ke kalau ada rasa sakit sakit pinggang masa jalan masa nak tido..dia sakit bukan setakat sakit dekat belakang dia sakit dekat bahagian tepi depan. Kadang tu bila angkat kaki nak pakai seluar pun rasa sakit tu, sakit belah kanan. Dia punya sakit tu macam kita tahan kencing lama padahal tak pun...

6 Balas

Samaa.. saya pon kena mcm tu.. mcm symphosis pubic syndrom.. sy ada try jumpa fisioteraphy dia ajar exercise2 ringan.. sy kalau nk baring, nk mengiring kiri ke kanan ke sakit gilaa.. nk solat pon sakit.. nk naik tangga sakit.. ngis jgk.. duduk lama2 sakit..

8mo ago

sakit kan wak sampai xtau nak buat apa nak buat keje pun jadi x senang sebab sakit sangat 😣

normal sis, sy pun camtuu. tapi sy makan cal mag d nutrilite. alhamdulillah takde dah rasa sakit tuu, salah satu sbb pinggang sakit tuu sbb calcium jgak, bby serap dari kte. tu effect kat bdn kte mcm gusi berdarah, sakit gigi, sakit tulang blkg

Same laa dgn sy.. kalau baring sgt pun xblh, nk dduk lame pn xblh.. urut2 gtu lah.. sakit tu kdg2 rase lain mcm kan..

ya. Normal sis pregnant woman sakit pinggang. Elakkan duduk terlalu lama.

normal pregnant. kena duduk boleh buat angkat kaki nk pakai seluar.

8mo ago

duduk pun kadang rasa sakit jugak... sampai xtau nak buat apa dah nak hilang kan sakit tu

Saya pun dah sakit pinggang sama 26w