Breastfeed

Hi mummies nak tanya. Kalau baby BF mmg kerap sgt sgt menyusu ke? Atau saya sebenarnya tak cukup susu? Help me mummies. Btw saya baru melahirkan. Baby around 26 days old

2 Balas

Hi.. Anak sy yg kedua pon BF mmg mulanya kerap menyusu sampai tahap sy mcm x tidor lansung baby nak melekap dari malam sampai pagi mmg mental down sy sngt memahami situasi sis.. Think positive and stay strong 💪Actually baby nak manja dgn ibunya. Baby takot ngn situasi baru didunia baru.. Susu Kita mmg cukup untuk baby.. cuma baby hanya nak rasa selesa dgn ibunya 😊..

5y ago

Yeke 😭😭😭. Nak nangis baca ni. Sbb kite ingat baby kite sorg je mcm ni and kite selalu fikir susu tak ckup. Sbb baru je nak letak dia tido. Tak lama lepas tu dia merengek balik. Seolah olah tak cukup susu. Tq sgt utk komen ni.

Biasanya selang 2-3 jam tapi especially anak lelaki memang kerap menyusu 😊

5y ago

Ohh mcm tu. Faham 👍🏻. Tq.