baby selesma

hi mummies, baby saya selesma n hidung tersumbat dah 2 minggu lbh, sekarang dah start batuk2 n my baby only 2mths 13days, kesian dia x lena tidur, menyusu pn kurang..mummies pls help me ??

1 Balas

ank sy pernah mcm tu usia 2 bln selesemA batuk berkahak..kesian nafas pun berbunyi.tpi siang mlm setiap dua2 jam sy sapu mnyk kayu putih kat dada dan blkg dia.alhmdulillah sembuh.setiap mnyusu pun terus ksh sendawa bg trun susu sbb baby x selesa klu susu x trun sangkut kat paru2.klu baby kurang mnyusu dia x selesa kerongkong dia mgkn ada kahak @ angin bg duduk dlu sapu2 urut2 blkg dia pukul lembut kat blkg leher dia 3x baru bgi minum susu spya dia mnyusu nanti kahak ikut trun d najis kalau dia berak nanti.

5y ago

tq mama Naufal