Bila boleh scan lagi?

Hi mummies, nak tanya bila saya boleh scan lagi ye? Sebab haritu masa 8 weeks dah scan alhamdulillah dah ada heartbeat. Next scan agak2 minggu ke berapa pula ye?

5 Balas

Bila2 pun boleh sis terpulang. Sbb 8w tu dh boleh bukak buku pink kat KK dah. Sy dulu scan 7w untk confirmkan ada heartbeat, pstu scan lg 10w untuk bukak buku sbb sy checkup kt swasta. Swasta mmg setiap bulan scan. Kalau sis checkup kat KK dah boleh buat appoinment untuk buku pink, bawak je gambar scan tu

kalau saya haritu masa buka buku 12w. then dr kata 28w second scan. Tapi Dr pesan dah boleh nak scan jantina masa 20-28 weeks dkt swasta. and nak lagi bagus buat detail scan. boleh tahu keadaan baby

2y ago

Detail scan tu mcm mne ? Yg 2D @ 5D ke ? Ke yg kaler hitam putih tu

Ikut budget awk. kk mmg jrg scan..jumpa dktr pn jrg melainkan kndungan ada prblm. Rasa nk buat sebulan sekali pn boleh kt luar.

1-2bulan sekali sis.sbb terlalu kerap pon tk elok doktor cakap.jaga makan dan vit yg kk bg insyaalah baby always sihat

Buka buku dulu, nanti doc sendiri akan scan bila perlu