Keperluan bersalin ibu

Hi mummies. Nak tanya, apa yg penting ibu kena sediakan untik ke hospital nanti eh? Untuk baby semua siap dah, untuk ibu apa pun tak pack lagi 🫠 sila la share pengalaman senang sikit nak kemas bag. Tq in advance !

3 Balas

paling penting sy sediakan pad. sy 3 anak selepas bersalin guna pad yg overnight 42cm utk persediaan bersalin. tp sis boleh pakai maternity pad,ikut keselesaan. sy pasang siap² di panties dan lipat kemas². lepas bersalin terus pergi toilet tukar pad. makanan spt biskut,roti,milo,termos,gelas,dan sudu penting sebab lepas bersalin rasa lapar sgt². stokin,toilettries,minyak panas utk sapu kaki,powerbank,hphone pun sy bawa. pakaian akan disediakan selama duduk dlm wad. bra tak perlu pakai dan bawa sebab tak diperlukan.

9mo ago

Terima kasih awak jawab soalan saya 😘

org atas dh bagi list 😅 cuma nk pesan jelah. barang2 kalau boleh , letak setempat dan letak dlm beg. takut nanti bila keluar dri LB tgk2 kena pindah katil . 😅 sy dh kena.

Saya 29w dh kemas beg bsalin, utk ibu kain batik baju sweater tuala mandi makanan underwear pakai buang & pad, jgn lupa selipar yg tk licin di wad