How To Train A Toddler Sleep Early?

Hi all mummies!! Currently my son is 1 yr 6mths and he is hyper active. Usually he took nap noon time about 2 hrs and sleep at night about 12am to 1am.i am bit penat to handle this. Can all mummies share your advice ke, methods ke, strategy ke apa-apa lah yang boleh help through this to train my son sleep early like other babies do.. Tqvm in advance

2 Balas

For me take a nap at noon important gk sbb supaya dia xtido maghrib.. sye ttup tv.. make sure surrounding very quiet n peaceful.. haha attract dia utk g tido.. u pun baring je, said come joint mommy, i'll tell u a astory.. as for me, singing works.. hehe I slalu kne nyanyi lgu Didi, nnti lme2 dia bosan then tgk tido suda.. hehe 😁😁

5y ago

Hahaha 😆😆 I nyanyi but with very slow voice, mmg dia akn nyanyi jgk ikot kita.. but then dia penat, lama2 dia tido.. kdg klau geram sgt, I ckp xnk tido mama tido dlu, main lah sorg2.. i diam je.. nnti dia baring then tido sndri.. 🤭🤭

Hi mommy. Try bg dia penat waktu ptg tu. Bawa ke playground ke, atau jalan2 kt area rumah. It's good dia nap 2 hours. Tp ada org tak bg anak nap sbb nk bg dia penat.

5y ago

Tq for the advice, yes will definitely do bagi dia penat petang