tanam tembuni

Hello mummies, bole share cra2 mau tanam tembuni? Apa perlu dcuci atw x? Bingung ni ank first dlu lngsung x cuci ..?

5 Balas

cuci pkai air bersih je sis bg buang drh2 mlekt pd uri tu . lps tu tanam xperlu dlm sgt x dn jgn trlalu cetek tanam sbb d bimbgkn anjing trhidu dn mkn uri ank tu . nt ank jdi sakit2 klau uri tu xtanam baik2 . tali pusat shje xperlu cuci . hnye tanam shje same mcm tanam uri sbb tali pusat tu kering xmacam uri .

5y ago

ye sis . tpi mse tanam uri tu letk kn kt dlm 1kain brsih . balut dn tanam . jgn tanam mcm tu je ye.

Kene cuci dlu bersih2. Lpastu bungkus dlm kain, simpan dlm bekas bertutup. Lpastu tanam. Sbb tembuni tu hanyir. Takut binantang korek n makan klu x cuci

Ish kenapa tak cuci?sbg islam wajib cuci..lg afdal suami yg cuci..

5y ago

Sy non muslim x tau sngt sbb ank prtma huhu

Yea perlu dicuci butul² then tanam

Tembuni tu apa ?

5y ago

Klau d smnjung pnggil uri..klau d sabah panggil tembuni..