bahu sakit lepas kena suntik

Hi mummies, bahu tu mmg sakit lama ke kalau kena suntik utk pertama kali hamil? Ni dah 3hari masih rasa sakit malah mcm bengkak.. Normal ke?

33 Balas

Mmang normal. Saya first time amik tetanus effect dia smpai seminggu bengkak, smpai rasa mcm tgn popeye da sbb ade muscle💪😅. Kali kedua amik alhamdulillah 3 hari je bengkak dia.

Alhamdulillah sy kna suntik kncing ggi sakit ke kebas ke xde.. seolah mcm xde ape2 jdi.. dgr ramai ckp sakit lengguh tpi alhamdulillah x kna pd sy.. now sy dh 33 mnggu..

Cucuk kancing gg untk 1st time mmg akan sakit lma sikit..Sy dkt 2 mngu hritu tahan sakit n bengkak..Tp 2nd cucuk 2 hari jee sakit lps tu okay 😊

Sy pun 3 hari jugak rs sakit dia tp tak la kuat mana sbb lpas je kena cucuk misi trus suruh sy buat gerakan bahu cam senaman angkat turun camtu.

Normal sis. Jika ada lebam kebiruan/hijau/ungu. Kemungkinan jarum ada infection.. Jika bengkak disbbkan cucuk. Normal.

saya lepas kene inject yg first makan masa seminggu baru elok. yg second injection sehari je dah ok .. 🤗

suntik ptama kali sakit sminggu,y kedua kali ok dh...suntik 2 kali semasa hamil,suntik kancing gigi..

Normal.. Sy 3 4ari bru ilng skit.. Tp alhmdulillah xde kebas2.. Tgu 28w lak suntik tuk kli kdua.

Saya pn 4,5 hari juga sakitnya. Ni bulan depan cucuk lagi sekali 😅 adeh sabar je lah

Tumpang tanya, suntik ni utk apa ye? Saya dah 6 bulan lebih takde kena suntik apa2 pun.

5y ago

Doktor kata mengandung pertama kali je.. Akan ada dua suntikan.. Kali kedua dan seterusnya satu suntikan je..