Baby.. Malam je meragam

Hi mummies. Ada tak yang berpengalaman baby baru lahir 20hari start meragam time malam sampai ke subuh.. nak cakap tak cukup susu, susu dah kasi sampai terjeluak..minyak telon dah sapu semua, pasang ayat2 quran. Still menangis. Dukung pjuk2 lena sekejap pastu terjga balik. Siang okay jee tidur lena, kejut minum susu pun ok je lpstu sambung tidur balik 😔

16 Balas

sama macam baby. orang cakap sebab dia nak beralih bulan. nanti da cukup dia sebulan insyaAllah dia okay. sabar tau. 😊

4y ago

Ohyeke..normal ye? insha'Allah sabar

Mungkin sbb waktu siang baby dah puas tido... jadi waktu mlm dia kejap2x jaga ..

Cuba sis tukar tidur bilik lain, kalau ada extra bilik. Mungkin baby tak selesa

4y ago

Oh..okay sis tq for sharing. Saya try nanti

Sama la.bby sy pun macam tu jugak. Kdg2 x tahu nak buat ape dah.

Mungkin sejuk kot sis..

Pasang surau kt dia

4y ago

Pasang surau takde bajet la pulak sis hehe.. surah ye? Dah pasang dah 24jam on dalam bilik