Minum air gula

Mula2 nak minum takut nya tu macm x keruan ... Da byangkan air gula pekat likat ... Sebb ramai ckap akan muntah balik .. acct tengok pda badan org juga ... ad orng dapt minum benda manis .. ada orang x tahan ... So jangan takut nak minum air gula ... 10pm puasa .. esok pagi prgi klinik minum air gula .. alhamdulillah okey .. xde mslah.... Rasa macam buat air terlebih manis je ... Cuma xde perisa... Kemungkinan muntah sebb kena tunggu 2jam .. tahan lapa ,prut masuk angin.. tu kdng2 perut x tahan dan akan keluar balikk ... Lgi baik seblm minum air gula .. bawak minyak angin .. kot2 pening ... Takut perut masuk angin ... lepas 2 jam amik drah kali ke dua .. baru boleh makan 😉😉 Klinik kerajaan lain x pasti air gulanya mcm mana #firstbaby #bantusharing

22 Balas

sya je ke yg suka minum air gula tue? 🥲 bkn laa suka tp rasa puas sgt dpt minum manis & sejuk2 plak tue slps semalaman berpuasa.. sekali teguk je hbs.. alhamdulillah , x sangkut gdm pun. tp lps je ambik darah dan bole buka puasa , sya mkn mcm biasa . tyme tue sya rasa sakit perut sgt.. mgkn terkejut sbb perut kosg tetiba makan makanan berat..