Minum air gula

Mula2 nak minum takut nya tu macm x keruan ... Da byangkan air gula pekat likat ... Sebb ramai ckap akan muntah balik .. acct tengok pda badan org juga ... ad orng dapt minum benda manis .. ada orang x tahan ... So jangan takut nak minum air gula ... 10pm puasa .. esok pagi prgi klinik minum air gula .. alhamdulillah okey .. xde mslah.... Rasa macam buat air terlebih manis je ... Cuma xde perisa... Kemungkinan muntah sebb kena tunggu 2jam .. tahan lapa ,prut masuk angin.. tu kdng2 perut x tahan dan akan keluar balikk ... Lgi baik seblm minum air gula .. bawak minyak angin .. kot2 pening ... Takut perut masuk angin ... lepas 2 jam amik drah kali ke dua .. baru boleh makan 😉😉 Klinik kerajaan lain x pasti air gulanya mcm mana #firstbaby #bantusharing

22 Balas

hahaahhaah sama kita sistur , masa tu first minum 10 minggu dengan alahan , gastrik lagi . Tapi steady tunggu 2 jam . Lepas je ambik darah 2 jam tu terus lari toilet muntah 😂 janji result hokey alhamdullillah

hahaha.. same lah.. sy selamber je mnum togak².. relax je. pastu nurse tu siap ckap bahaya jenis yg mnum xrase pape ni sbb dh biase mnum manis².. mesti sgkut.. aduhhh risau nye.. tp alhamdulillah xsgkut..

3y ago

Lega result ok wlwpun hari tu slamba je minum 😝

kalau taknak minum aie gula kerajaan, minum air gula swasta RM30 je . tak mahal. sedap2 pon sebab berperisa. gbr tu time sy minum gula kat kerajaan. hahahah muntah habis

Saye cube mindsetkan, air gule rase cam air fanta tu 😂 alhamdulillah takde pape. Tapi lain org lain perasaannye. Rilek ok ibu ibu sekalian. Semua ni pengalaman

sya baru mnum td ..ni balik rehat tggu 2 jam utk amik result balik nnti...rsa jgkla nk trjeluak tu sbb kna puasa kn..tapi alhamdulillah ok je

saya minum air gula haritu ok je...kebetulan mmg rasa lapar,saya anggap air gula tu mcm mknn..hahahaha..smpai tergelak nurse dibuatnya...

Betul . Saya setuju . Dah lah lapar . Saya minum air gula tu sedap je . Tapi nak menunggu lagi 2 jam tu yg sempat rasa nak muntah 😂

Alhamdulillah kk putrajaya presint 18 air gula flavour orange 😂😂😂

nk tnya lps mnm air gula tu smtra tgu 2jam blh mnm air msak x ye? 22 hb ni kena mnm air gula 😬

2y ago

Tak boleh awak. Kena sambung puasa lagi 2 jam sampailah nurse amek darah kita. Dah settle amek darah baru boleh minum bagai.

tadi sy lpas minum. perisa oren xda la manis sgt + xmuntah mungkin sbb lapar sgt😂