cream ruam muka bby

muka ank saya ada ruam mcm nih. nih ruam susu ke. bolh share tk cream ap yg sesuai, sbb dh pakai kk punye cream n drapolene. result dia sama je makin teruk. #ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby

cream ruam muka bby
34 Balas

sy ade tanya nurse kt KK.klu ank dah mula main air liur mmg akan naik ruam kt muka.tangan dan kaki.lap shj dgn kain basah.jgn biarkan kering tu yg jd ruam.

1y ago

maksud nye kene rajin lap je lah yer. in sha Allah sye cuba. sbb kdg ank sye sebelom nk tidur dia suke gosok2 muka dia. tuh sye tgok ruam nye makin teruk.

Saya cuba pakai Cetaphil Pro-Ad Derma. Ada kat guardian. Boleh try yang travel size,kecik je botol. Tengok okay tak

1y ago

Semoga baby cepat sembuh ya

Mse bby sy dlm hari kne ruam susu dgn pnas . Sy sapu nipis2 cream jenama youbaby . Alhamdulillah dlm 2hari dh hilang ruam tuu .

1y ago

ouh jenama youbaby ye sis. in sha Allah boleh cuba. Thank you sharing and comment ❤️

anak saya pun kena ruam susu.. habis merah2 muka dia.. lepastu saya sapu tepung ubi macam sapu bedak, terus kering & okay..

1y ago

muka ank sis ruam nye berair yer??

cuba sis pakai lotion snowwhite. anak saya time bby kulit dia mcm mnglupas n merah.. ikhtiar alhamdulillah okay dh kulitnya

1y ago

muka ank sye pon mcm ank sis lah. mengelupas merah mcm kering. sis pakai snow white tuh konsisten smpai skrg ke? ke bila dh elok sis stop pakai?

sme.. kk bg xorquas cream ke? x jln jgak.. last2 sye bwk klink pakar.. skg da ok..

1y ago

sek 7, shah alam

Snow white lotion sis .. mmg mnjdi Alhamdulillah.. ank sy 2 hri pkai trus brsih kulit muka dia

1y ago

thnk u sis. nty sye cuba. harap berkesn pada kulit anak saya.❤️

saya guna sudocream sis.. cream ni bagus untuk kulit baby. blh beli di farmasi

1y ago

thank u sis sharing n comment ❤️ dia ada yg size kecik kn? in sha Allah sye cuba.

anak saya mcm ni juga sapu snow white treatment lotion tu 2 hari ok dah

1y ago

sis sapu sampai skrg ke?? atau dh elok sis tak pakaikan dh.

sy guna cream kt tiktok tu..alhamdulillah licin je kulit anak sy..

1y ago

krim apa yer sis. snow white tu ke?