lapar dan loya time pregnant

4minggu msih enjoy mkn itu ini, bila msuk 6minggu kurang selera mkn, loya mkin teruk, tiap kli terfikir atau pndang mknn yg sy tkde selera auto rasa nk muntah. mlm jgn ckp manjang lapar, bpe kli mkn walaupun sikit

4 Balas

saya tgh 5w2d ni. tu nak pulun makan apa yg nak. sbb tau nnt kalau masuk 6w.. risau alahan terus. sbb pregnancy sblm ni 3x warded masuk air 6 botol sehari. 🤣 hrp pregnancy kali ni x seteruk dlu.

2y ago

betul tu.. tu yg selagi rs ada selera.. makanla. jgn thn. hehehe..

Saya pun sama.. masuk je minggu ke-6 terus down muntah2 and loya dari pagi sampai la ke malam.. perut pun asyik kembung and berangin je

2y ago

msuk 6minggu jgn ckpla, agak mencabar dan mnguji kesabaran. org ckp 1st trimester memang agak susah untuk kita but insha'allah 2nd trimester smua tu beransur pulih, dh x teruk sngat

Sye baru tadi pagi cek double line... tapi Sye x pastilah 6 wek k atau da berapa minggu...tapi setakat ne xde alahan lagi..

2y ago

mula ii memang tkde alahan, msuk 7minggu keatas bru awk rasa mcm sy 😂. dh g klinik blom check untuk confirmkn? cara nk kira usia kndungan start dri last period hri first, btw congrats 🥰

Cari benda asam2 untuk bangkitkan selera

2y ago

sy cri mknn asam untuk kurangkn loya, senang nk mkn bru ada selera