Najis hitam

Mslh hb low. Tukar obimin kpd maltofer. Sejak 10 hari makan maltofer, najis sgt hitam. Org ckp najis hitam iron tinggi. Kita dh syok ingt naik hb 😂 Tp baru je kelmarin pii checkup hb dekat swasta, masih low jugak. Sedihh betul. Tp Dr ckp oral tablet mmg ambik masa sikit utk berfungsi. Hrm..

12 Balas

mgkn ubat x serasi kut sis..cuba try iberet folic 500..n ikut tips2 yg 2jam before/after makan+enhance absorption iron dgn vit C..sy Dr bg mkn iberet 2 kali sehari..alhamdulillah drpd 9.0 skarang dah 11.7..harap2 dpt la maintain or naik lg lepas ni..faham sgt perasaan risau bila low hb tu..sis jgn stress2 ya..in shaa Allah Dr ada je plan B plan C dia..klu oral tablet x jalan jugak lepas tukar ubat biasanya diorg akan tukar plan pd injection..x jalan gak..last skali guna drip..every problem has solution..no worries ya😊