Diet untuk GDM

Morning mommies all,nak tanya,mommy yang ada GDM,makan apa ye untuk control gula dalam darah? Sebab nak elak makan ubat,itu la nak mintak advise sikit?.

2 Balas

Gdm ini related dengan carbo intake. Have you heard about keto diet before? Boleh search in details about it. Keto, low in Carbs, but high in protein and fat. Even, buah-buahan & sayur-sayuran dikategorikan carbo. Selain daripada nasi etc. Jangan elakkan pengambilan Fat. Pilih lah Fat yang sihat seperti avacado, olive oil etc.

sis amalkan suku suku separuh.