gerak 31weeks

hi moomy , masuk 31 mggu ne kenapa gerak baby makin sikit ya ? normal ka ?

8 Balas

baby sy gerak2 tu rse lg tendang2 tu dh kurang tp dy aktif je . nak2 time sy makan . mmg aktif . klau kurg gerak tu normal je sbb dy dh besar . kalau agak lamaa kurg rse gerakkan better prgi hospital utk pstikan baby oke.

Cukup 10 gerakan normal . Sebab keadaan perut dah makin sempit untuk baby bergerak , dia membesar dgn baik . Kalau tak cukup kena gi hospital .

Pgi hospital dik minta nasihat Dr.. sis pn 31 minggu alhamdulillah baby makin aktif dalam perut

klau kiraan smpai 10 dlam msa 12 jam ..normal je..kalau kurang..tak normal ..gi hsptl

normal tu.. dh besar tu 31 weeks, dah makin sempit, jdi baby xbyk gerak

saya 32wks baby kurang dh gerak dah mcm dlu tp masih ckup 10 kiraan.

sya 30 week baby aktif je awak...baby sya kuat makan

Minum air banyak sikit bg ransangan baby tdur dlm tu.

2y ago

sya minum susu suka kat dlm perut nie grk baby