Susu formula

Hi momy.. nk tnya susu apa paling ok ya utk baby 1 tahun . Skrg ni berak dia slalu cair . Dh buntu dah nk guna susu apa . Mula2 pkai lctogen tp sembelit . Lpastu tukar similac, sembelit dh ok, yg tak ok nyaaa berak cair lebih 10x pulak . Dh jumpa dktor dorang suruh tukar susu mngkin ank tak tahan dgn soya😪 lpastu tukar efangrow pun sama berak lebih dari 6x siap tumbuh ruam dkt muka😭😭 dktor mintak lg tukar susu s26 . Berak dh kurang dari 5x tp asik cair je . Lpas minum mesti kembung perut lpastu berak 😭😭 tlg ya mami.. stresss dah ni

2 Balas

kalau akk rasa okey dia minum lactogen tu akk beli balik akk kurang kan sukatan susu nya kdg bila susu pekat sgt pon boleh jadi sembelit kalau susu similac tu mmg berak cair sebb sedara saya pakai ank dia mmg berak cair..