Baby 2 bulan berak cair

Hi mommies. Normal ke baby 2 bulan (nak msuk 3 bulan) berak cair mcm dalam gmbr ni? Dulu mnum lactogen, mula2 ok pstu jd cair cmni. Tukar dupro, dah sbulan ttba semalam dgn harini berak cair + baby berak sehari sekali takpe ke? Nak kena tukar susu ke tak? #firstbaby

Baby 2 bulan berak cair
5 Balas

Saya tengok normal macam ni. Kadang baby memang boleh buang air banyak macam ni, saya pun mula dulu terkejut, tapi rupanya normal je. Cuma hari ni je baby saya buang air najis dia keras, sebab dah start makan solid, ada sayur yang dia tak serasi buat dia sembelit. Tapi sepanjang minum susu badan + Lactogen 6 bulan ni najis dia lebih kurang macam dalam gambar sis 😊

Anak sy baru masuk 3bulan, minum susu lactogen jgk.. najis dia pon kadang mcm ni normal je n skrg sehari sekali je dia berak.. sblum ni 3-4kali sehari berak..

1y ago

Haah sis. Sebelum terbiasa dgn dia berak byk kali shri, bila berak skli shri saya jd risau 😆 klu normal takpelah, lega sikit sbb dia pn tak tnjuk reaction mcm sakit perut.

ok ja ne sis normal..asalkan dia najis kuning mustard ..najis bayi sy lg mrisaukan kuning mustard tapi berbiji2

1y ago

kerap tukar susu pun xbaik..nnti usus bayi dpt jangkitan kuman sis..kesian usus baby..teruskan je sis nnti lama2 baby akan biasa jg dgn susu.

Anak saya pun macam ni sis berak dia. 2m+. Normal eh? Risau

kalau cmni normal x

1y ago

anak saya berank mcm nie jugak sebelom nie minum susu ducth baby kerap kembung tukar dugro dh sebulan lebih minum ok tetiba 2 hari berak cair macam nie tapi dia tk meragam ka apa nampak ok ja bila tngok posting ibu nie baca bnyak komen baru lega sikit kalau tk risau jugak